صفحهٔ اصلی

از دزفول ویکی
نسخهٔ تاریخ ‏۲۸ فوریهٔ ۲۰۲۲، ساعت ۲۰:۰۶ توسط Amin (بحث | مشارکت‌ها)
به دزفول ویکی خوش آمدید!
عکس از پل قدیم از نمای جاده ساحلی
یک زمین کشاورزی در حومه دزفول

دزفول ویکی چیست؟

نخست بهتر است روشن کنیم که دزفول ویکی چه چیزی نیست! دزفول ویکی سایتی برای صحت و اعتبار سنجی ادعاها درباره مسایل مناقشه برانگیز نیست به بیان بهتر هدف این سایت تبدیل شدن به یک مرجع، دایره المعارف یا فرهنگ لغات درباره دزفول نیست. هدف این سایت صرفاً گردآوری و تدوین مطالب و مقالاتی راجع به «دزفول» و به شیوهٔ «ویکی» است. در این شیوه کاربران با ثبت نام رایگان و ساختن حساب کاربری می توانند مقالات مورد نظر خود را درباره دزفول ایجاد و ویرایش کنند . هر چند این تغییرات بلافاصله در «دزفول ویکی» به نمایش درخواهد آمد اما تمامی آنها توسط مدیران سایت بررسی می شوند. در صورتی که ویرایشی مطابق قواعد کلی سایت نباشد یا دلایل دیگری مثل خرابکاری عامدانه در میان باشد بازگردانی می شود. بدلیل کم تعداد بودن مدیران سایت، ویرایش ناشناس یا بدون ثبت نام در حال حاضر امکان پذیر نیست اما ممکن است در آینده فعال شود.

تا کنون ۲۸۹ مقاله توسط ۲۵ کاربر نگاشته شده است

شما هم مشارکت کنید

از گفتهٔ «بزرگمهر حکیم» که همه چیز را همگان دانند، می توان دریافت که هر چه افراد بیشتری در یک سایت ویکی مشارکت کنند نتیجه کار دقیق تر و پخته تر خواهد شد. پس اگر علاقمند به دزفول هستید می توانید اندکی از وقت گرانبهای خود را به مشارکت در این کار اختصاص دهید. نیازی نیست یک کاربر حرفه ای یا ویرایشگر زبردست باشید، به لطف نرم افزار رایگان و متن باز مدیا ویکی که توسط مشارکت کنندگان و با هماهنگی و مدیریت بنیادغیرانتفاعی WIKIMEDIA تهیه و بر روی سرور این سایت نصب شده است، همه چیز برای مشارکت کاربران عادی مهیا شده است.

برای شروع باید یک حساب کاربری بسازیدکه پیش نیاز آن داشتن تنها یک آدرس ایمیل است. نیازی به نوشتن مقالات مفصل نیست. می توان از توضیح معانی لغت ها یا معرفی مکان های معروف شروع کرد یا مَتَل ها و اصطلاحات متداول و قدیمی را از افراد مسن یا راهنمای محلی سوال کرد. می توان نام یا شهرت راهنمای محلی را در منبع ذکر کرد. می توانید از کادر زیر برای شروع نوشتن یک مقاله استفاده کنید:



بیشتر الگوهای «دزفول ویکی» از ویکی پدیای فارسی تحت مجوز Share-Alike3.0 کپی شده است اما قوانین آن مخصوصا در قسمت ارجاعات و اثبات پذیری اندکی متفاوت است. از آنجا که بیشتر اطلاعات مورد نظر مکتوب و یا آنلاین نیست شیوه ارجاع صد در صد به این منابع کار را دشوار می کند. به این منظور در ذکر منابع نیازی به لینک آنلاین نیست و ذکر نحوه دسترسی و تهیه اطلاعات کفایت می کند. مطالب مورد مناقشه در صفحه بحث راستی آزمایی خواهند شد و نهایتا در مورد آنها تصمیم گیری می شود. نویسندگان فعال تر بنا به انتخاب خودشان و یا معرفی دیگر کاربران به دسترسی های مدیریتی بالاتری در سایت خواهند رسید. هنوز شیوه ای برای این کار در نظر گرفته نشده است. ویرایش برخی از صفحات خاص مثل همین صفحه اصلی سایت برای کاربران محدود شده است در مورد این صفحات از قسمت بحث برای اعمال نظر خود استفاده کنید. برای نمونه می توانید از قسمت بحث همین صفحه برای بیان پیشنهادهای خود درباره مدیریت سایت استفاده کنید.


می توانید از مطالب و عکسهایی که در لیست سایت ها و وبلاگ های مرتبط با دزفول هستند، برای نوشتن مقالات جدید استفاده کنید.

قواعد کلی

  • زبان نوشتاری این سایت فارسی معیار و رایج در ایران است. از آنجا که تولید محتوای آنلاین به گویش دزفولی مانوس نیست و مخاطب کمی دارد برنامه ای برای نوشتن مقالات به دزفولی نداریم.
  • منظور از زبان دزفولی گویشی از فارسی است که تنها در شهر دزفول به آن تکلم می شود. زبانها و لهجه های دیگری که در جغرافیای رسمی دزفول کنونی استفاده می شوند مانند عربی، لری یا فارسی معیار همگی مورد احترام هستند اما ارتباطی به موضوع این سایت ویکی ندارند. در مورد واژگان دزفولی می توان معادل آنها را بهآن زبانها ذکر کرد و به تفاوت و شباهت واژه در گفتار بقیه ساکنان دزفول توجه کرد مثلا این که به گاومیش در عربی جاموس گفته می شود.
  • از راهنمای کاربری برای اطلاعات بیشتر در مورد به‌کارگیری نرم‌افزار ویکی استفاده کنید.
  • قاعده تنها دزفول یعنی از ایجاد مقالاتی که ارتباطی با دزفول ندارند پرهیز کنید. این مقالات ممکن است پاک شوند. بنابر این قاعده از توضیح هر موضوعی خارج از دزفول باید حودداری کرد البته اشاره به مکانهای متفرقه اشکالی ندارد.
  • بهتر است نام مقالات به زبان متداول دزفولی باشد و نام فارسی معادل به آنها هدایت شود. مثلاً صفحه کرناسیان را به کرناسیون هدایت کنید و مقاله اصلی را در کرناسیون بنویسید.
دریاچه سد دز در شمال دزفول
  • عنوان مقالات باید یک کلمه ساده یا مرکب باشد و به هیچ عنوان نباید جمله یا شبه جمله باشد.

اگر خواستید ضرب المثل، مَتل یا شعری را به دزفول ویکی اضافه کنید، آن را در ذیل یکی از کلمات کلیدی آن اضافه کنید. مثلا ضرب المثل پیل سر پیله رووه باد زیر جومه درده را می توان به صورت زیر در متن مقاله پیل، جومه و دِردَن اضافه کرد:

''[[پیل]] سر پیله رووه، باد زیر [[جومه]] درده'' /pil sar pil-e ruwa, bād zér-e jum-é derda/ یعنی پول روی پول می رود باد زیر لباس پاره. یعنی آدم بیچاره بدبختی و بدشانسی می آورد و آدم دارا پولدارتر می شود.
  • از اعراب گذاری افراطی برای نمایش تلفظ ها بپرهیزید چرا که باعث ناخوانا شدن متن می شود و فرض بر این است که خواننده با دزفولی آشناست. به جای آن از آوانگاری دزفولی برای نمایش تلفظ ها استفاده کنید. به این منظور مطالعه این راهنما پیشنهاد می شود: قواعد فونتیک دزفول ویکی


  • مقالات گیاهان و جانوران در صورتی که بومی دزفول نباشند صرفا به عنوان واژه در نظر گرفته می شوند مانند چنجک اما در صورتی که مختص دزفول یا مورد توجه خاص از نظر مردم باشند مانند دراج و بنگشت می توانند دارای شرح و تفصیل بیشتری باشند.

آغاز به کار