صفحهٔ اصلی
به سایت ویکی دزفول خوش آمدید 300px
هدف از ایجاد این سایت گردآوری و تدوین مطالب و مقالاتی راجع به دزفول و به شیوه ویکی می باشد. در این شیوه تمامی کاربران با ثبت نام رایگان و ساختن حساب کاربری می توانند مقالات مورد نظر خود را درباره دزفول ایجاد و ویرایش کنند. هر چند این تغییرات بلافاصله در سایت ویکی دزفول به نمایش درخواهد آمد اما تمامی آنها توسط مدیران سایت بررسی و در صورتی که مطابق قواعد کلی سایت نباشد یا به دلایل دیگری مثل خرابکاری عامدانه آنها را بازگردانی و سایت را اصلاح کرد.
قالب و فرمت این دانشنامه از ویکی پدیای فارسی تحت مجوز Share-Alike3.0 کپی شده است اما قوانین آن مخصوصا در قسمت ارجاعات و اثبات پذیری اندکی متفاوت است. از آنجا که بیشتر اطلاعات مورد نظر مکتوب و یا آنلاین نیست شیوه ارجاع صد در صد به این منابع کار را دشوار می کند. به این منظور در ذکر منابع نیازی به لینک آنلاین نیست و ذکر نحوه دسترسی و تهیه اطلاعات کفایت می کند. مطالب مورد مناقشه در صفحه بحث راستی آزمایی خواهند شد و نهایتا در مورد آنها تصمیم گیری می شود. نویسندگان فعال تر بنا به انتخاب خودشان و یا معرفی دیگر کاربران به دسترسی های مدیریتی بالاتری در سایت خواهند رسید. هنوز شیوه ای برای این کار در نظر گرفته نشده است. ویرایش برخی از صفحات خاص مثل همین صفحه اصلی سایت برای کاربران محدود شده است در مورد این صفحات از قسمت بحث برای اعمال نظر خود استفاده کنید. برای نمونه می توانید از قسمت بحث همین صفحه برای بیان پیشنهادهای خود درباره مدیریت سایت استفاده کنید.
برای شروع نیازی به نوشتن مقالات مفصل نیست. می توان از متل ها و مکان های معروف شروع کرد. لغت ها یا اصطلاحات متداول و قدیمی را از افراد مسن یا راهنمای محلی سوال کرد و معنی آن را در قالب یک مقاله جدید اضافه کرد. می توان نام یا شهرت راهنمای محلی را در منبع ذکر کرد.
قواعد کلی
- از راهنمای کاربری برای اطلاعات بیشتر در مورد بهکارگیری نرمافزار ویکی استفاده کنید.
- تنها دزفول؛ از ایجاد مقالاتی که ارتباطی با دزفول ندارند پرهیز کنید. این مقالات ممکن است پاک شوند.
- بهتر است نام مقالات به زبان متداول دزفولی باشد و نام فارسی معادل به آنها هدایت شود. مثلاً صفحه کرناسیان را به کرناسیون هدایت کنید و مقاله اصلی را در کرناسیون بنویسید.
- مقالات گیاهان و جانوران در صورتی که بومی دزفول نباشند صرفا به عنوان واژه در نظر گرفته می شوند مانند چنجک اما در صورتی که مختص دزفول یا مورد توجه خاص از نظر مردم باشند مانند دراج و بنگشت می توانند دارای شرح و تفصیل بیشتری باشند.
- منظور از زبان دزفولی گویشی از فارسی است که تنها در شهر دزفول به آن تکلم می شود. زبانها و لهجه های دیگری که در جغرافیای رسمی دزفول کنونی استفاده می شوند مانند عربی، لری یا فارسی معیار همگی مورد احترام هستند اما ارتباطی به موضوع این دانشنامه ندارند. در مورد واژگان می توان معادل آنها را ذکر کرد و به تفاوت و شباهت واژه در گفتار بقیه ساکنان دزفول توجه کرد. مثلا این که گامیش در عربی جاموس می شود شاید جالب باشد.